Vaihtelua ruokalautaselle
Tänään tuli vähän vaihtelua ruokalautaselle, sillä tein ensimmäistä kertaa elämässäni uuniperunaa - Jonna1983:n blogin innoittamana! Meillä ei oikein syödä tulista ruokaa ja hummusta ei ole tässä taloudessa ikinä nähty (ja tuskin tullaan miehen puolelta näkemäänkään), niin takia tein jauhelihatäytteestä ja kastikkeesta omanlaiseni. Siitä tuli yllättävän hyvää simppeliksi ruuaksi!
Kiitos ruokaremontin, valitsin normaalia kevyempiä raaka-aineita. Jauhelihassa oli 9,5% rasvaa (ennen aina 23%), ja kermaviilissä 6% (ennen 10%). Ja tää on meidän taloudessa jo huima ero, niin hullulta kuin se kuulostaakin, mutta se tuntui tosi hyvältä!
Pidin täytteen ihan simppelinä, eli laitoin jauhelihaan suolaa, pippuria, lihaliemikuution, ripauksen oreganoa, pari ripausta paprikamaustetta ja hieman sipulia. Superhelppo ja takuuvarma kevyt kastike koostuu pelkästä kermaviilistä ja ruohosipulista. Katso ihmeessä Jonna1983:n ohje täältä, ja löydät sen myös resepteistä! Kylkiäisenä olikin pelkkää jäävuorisalaattia ja kurkkua, koska en voi syödä raakaa paprikaa eikä tomaatti maistu kummallekaan.. Mutta toisaalta, onko simppeli pahasta? Kyllähän tää oli aikamoinen muutos sen perinteisen jauheliha-makaroniseoksen tai lihaperunasoselaatikon sijaan. Tämä taitaa siis jäädä meidän talouden ruokalistalle! :)
Kommentit
Lähetä kommentti